Spoznajmo NATURAL SCIENCE prehranska dopolnila: Natural Science Papaya Support

" />

Tags Post

Recent Articles

Natural Science Papaya Support

list In: Male živali

Spoznajmo NATURAL SCIENCE prehranska dopolnila: Natural Science Papaya Support

Natural Science Papaya Support je zasnovana tako, da da podpira prebavno zdravje vašega majhnega ljubljenčka, vendar se od Natural Science Digestive Support razlikuje po svojih sestavinah in fizični obliki. Medtem, ko sta oba dodatka povsem naravna in na osnovi sena, Papaya Support uporablja aktivne encime iz naravnih virov in ne vrste zeliščnih sestavin, ki se uporabljajo v naših drugih naravnih dodatkih. Ti encimi, papain in bromelain, se nahajajo v papaji in ananasu in imajo številne prednosti, vključno z razgradnjo beljakovin za pomoč pri prebavi ter protivnetnimi lastnostmi. 

Kako ugotoviti, ali bi moj ljubljenček potrebuje Papaya Support?

Prebavni sistem je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje malih sesalcev. Težave ali motnje v prebavi ali gibljivosti prebavnega trakta lahko povzročijo ne samo neravnovesje hranil, temveč tudi resne splošne zdravstvene težave  tudi vpliv na imunski sistem. Poleg tega se lahko številne možne zdravstvene težave kažejo kot prebavne težave, vključno s stresom in parazitsko okužbo.  

Nekateri znaki in simptomi, na katere morate biti pozorni in kažejo, da ima vaša žival morda prebavne težave, vključujejo: 
- Zmanjšanje porabe hrane ali vode 
- Spremembe teže živali ali  telesnega stanja
- Sprememba iztrebka ( sprememba konsistence, velikosti ali pogostosti blata, velike količine dlake v blatu)
- Zmanjšana aktivnost
- Sprememba dlake

Ker lahko kateri koli od zgornjih simptomov kaže na druge, večje težave, je pomembno, da čim prej obiščete (ali vsaj pokličete) svojega veterinarja, da se pogovorite o svojih opažanjih in določite najboljše naslednje korake. Po popolnem pregledu lahko vaš veterinar predlaga dodatno diagnostiko in/ali terapijo za zdravljenje vašega ljubljenčka.

V čem se razlikujeta Papaya Support in Digestive Support?

Tako Papaya Support kot Digestive Support sta zasnovani tako, da pomagata pri procesu prebave ter spodbujata delovanje in zdravje prebavnega trakta z naravnimi sestavinami. Digestive Support uporablja rastlinske zeliščne sestavine, medtem ko Papaya Support uporablja aktivne rastlinske encime, ki pomagajo pri razgradnji beljakovin. Zaščita teh pomembnih aktivnih encimov je razlog za zgoraj omenjene razlike. Papaya Support je zelo okusna in dobra izbira za hišne ljubljenčke, ki se spopadajo s težavami in občutljivostjo na vnos dlake, saj proteolitično delovanje papaina in bromelaina pomaga razbiti kopičenje dlake in drugih snovi v prebavnem traktu.

Ali je Papaya Support primerna za vsejede? 

Tako kot rastlinojedi so tudi majhni vsejedi nagnjeni k prebavnim težavam. Če se hrani v ustreznih količinah, lahko Natural Science Papaya Support koristi vsejedcem, kot so podgane, miši, hrčki in gerbili. Netopne vlaknine ter aktivni encimi papain in bromelain nudijo olajšanje za vsejede vrste, ki imajo prebavne težave. Kot pri vsakem dodatku je pomembno, da se najprej posvetujete s svojim veterinarjem, preden dodate dodatek v prehrano vašega ljubljenčka. 

Funkcionalnost sestavin 

Vlaknine igrajo ključno vlogo pri zdravju prebave vseh vrst, vključno z rastlinojedimi in vsejedimi. Medtem ko majhni rastlinojedi potrebujejo velike količine netopnih vlaknin in manjše količine topnih vlaknin v prehrani, vsejedi potrebujejo vlaknine v obliki uravnoteženih  topnih in netopnih virov  za doseganje optimalnega zdravja prebave. Zato je popolna in uravnotežena prehrana v središču ohranjanja zdrave prebave za vse vrste.  

Za rastlinojede živali, kot so zajci, morski prašički in činčile, je ponudba raznovrstnega travnatega sena brezplačne izbire poleg enotne obogatene hrane z visoko vsebnostjo vlaknin eden najboljših načinov za zagotavljanje zadostnih vlaknin. Vsejede vrste, kot so  podgane, miši, hrčki in gerbili,  bi morale imeti popolno in uravnoteženo hrano, dopolnjeno z raznoliko zelenjavo, žitaricami in drugimi prehranskimi izdelki. 

Natural Science Papaya Support je bila zasnovana tako, da spremlja popolno in uravnoteženo prehrano, da zagotovi dodatno spodbudo za pomoč pri prebavi. Formuliran je bil posebej za male sesalce, predvsem pa vsebuje seno iz timotejeve trave v kombinaciji s sestavinami, ki prispevajo k aktivni encimski aktivnosti za podporo in pomoč pri prebavnih motnjah.

Sestavina Hranilo Funkcija
Timothy seno Netopne vlaknine Spodbuja gibljivost črevesja in zdrav prebavni trakt.
Papaja Naravni vir papaina Proteolitični encimi rastlinskega izvora, ki razgrajujejo beljakovine za pomoč pri procesu prebave; protivnetno za zmanjšanje vnetja prebavnega trakta


Papain Papain (aktivni encim)
Ananas Naravni vir bromelanina
bromelain bromelain (aktivni encim)

 

  Dnevna priporočila za hranjenje 

- Rastlinojede živali, vključno z zajci, morskimi prašiči, činčilami: 
   1 do 2 tableti na dan  
- Vsejedi in druge majhne živali, vključno s podganami, mišmi, hrčki in gerbili: 
    1/2 tablete na dan  

Dopolnite pogosta vprašanja 

Ko razmišljate o dodajanju dodatkov k prehrani vašega ljubljenčka, se morate s svojim veterinarjem dogovoriti o številnih vprašanjih. Splošno zdravstveno stanje, prejšnje težave/stanja in obstoječa stanja, ki jih je treba upoštevati. 

Nedelja Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Januar Februar Marec April Maj Junij Julij Avgust September Oktober November December