Vodnik za začetnike “Scatter”-razpršenem hranjenju

list V: Male živali

Če redno spremljate naš blog, veste, da podpiramo iskanju hrane na zdrave načine za vase hišne ljubljenčke in o tem, zakaj možnosti hrane, ki ste tržijo kot že pripravljene rešitve niso primerne. Nekatere celo lahko povzročijo negativne zdravstvene posledice za vase ljubljenčke.

Iskanje hrane je nagonsko in zdravo vedenje za kunce, morske prašičke in druge majhne živali v naravi. Preprosto povedano, iskanje hrane je način, kako si kunec ali morskega prašička zagotovi vsakodnevno hrano v svojem domačem okolju. V procesu iskanja visoko in nizko kalorij, potrebnih za preživetje, male živali razgibajo svoj um in telo na pomembne in koristne načine.

Hitro naprej do udobja vašega doma ali stanovanja. Verjetno vsakodnevno preživljate svojega ljubljenčka na predvidljive in lahko dosegljive načine. Poleg vseh številnih prednosti varnega življenja, ki je izolirano pred grožnjami, vključno s plenilci, slabim vremenom in lakoto, obstaja pomemben element duševne in fizične obogatitve, ki se izgubi v procesu dostave hrane na srebrnem pladnju.

Dobra novica je, da obstajajo številni preprosti, bogati in prijetni načini, kako spodbuditi naravne nagone po iskanju hrane pri vašem kuncu ali morskem prašičku. Najenostavnejši od teh je vadba razpršenega hranjenja s svojim ljubljenčkom.

Kaj je razpršeno/"Scatter" hranjenje?

Poenostavljeno povedano, razpršeno ali Scatter hranjenje, ko razporeditv hrane vašega hišnega ljubljenčka porazdelimo po večji površini, da postane čas obroka nekoliko bolj zahteven. Razpršeno hranjenje lahko izvajate s peleti, senom, travo, zdravimi priboljški ali katero koli drugo hrano, ki jo običajno postrežete svojim hišnim ljubljenčkom v eni sami jedi.

Prednosti razpršenega hranjenja:

- Iskanje hrane pri vašem ljubljenčku sproži nagon po iskanju hrane
- Razpršeno hranjenje poveča čas, ki ga vaš ljubljenček porabi za prehranjevanje
- Iskanje hrane z razpršenim hranjenjem fizično in duševno obogati čas obroka
- Razširjanje ali skrivanje hrane vašega hišnega ljubljenčka zagotavlja pomembno izkušnjo povezovanja z njim

- Hrano svojega ljubljenčka vsak dan skrijte na nova mesta
Preprosto razporeditev hrane vašega ljubljenčka po velikem območju zagotavlja pomembne koristi. Z mešanjem območij, kamor vsakodnevno skrivate njihovo hrano, lahko te prednosti redno povečujete, hkrati pa zagotavljate zabavno in enostavno dejavnost, v kateri boste uživali tako vi kot vaši najdražji.

- Dodajte privlačne pripomočke za iskanje hrane za še več užitka in izziva
Dodatki za obogatitev, kot so podloga Hide & Seek Mat, Hide & Wobble, Wooden Puzzler ali Forage Pot, vam omogočajo spodbujanje iskanja hrane na zabavne nove načine, ki bodo izzvali in zabavali vašega ljubljenčka

- Postavite hrano v skrivališče svojega ljubljenčka po izbiri
Mnogi hišni ljubljenčki radi jedo v udobju varnega počivališča. Podprite to željo tako, da napolnite najljubše skrivališče svojega ljubljenčka s senom in nekaj skritimi peleti, zelenjem ali zdravimi kosi priboljškov.

Zavedamo se, da je vaš hišni ljubljenček središče vašega sveta. Razpršeno hranjenje je odličen primer, kako preprosto je lahko razbijete dnevno rutino vašega hišnega ljubljenčka. Če svojega hišnega ljubljenčka izzovete, da najde svojo hrano, boste podprli njegov nagon po iskanju hrane in vsak dan povečali njegovo telesno in duševno zdravje.

Vir

Nedelja Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Januar Februar Marec April Maj Junij Julij Avgust September Oktober November December