• Na razprodaji!
  • Ni na zalogi
Na seznam želja (1)

Oxbow Botanical Hay 425g

9,97 €
Z DDV

Brez sprememb pri prehrani, postanejo obroki lahko sila dolgočasni. Botanično seno podjetja Oxbow je okusno dišeče pakirano seno z dodatno vsebino. To vabljivo mešanico sena mačjega repa z bogatimi dodatki treh izmed naslednjih naštetih zelišč (odvisno od časa košnje): kamelice, citronke in hibiskusa, sivke, šipka, navadni gabez, in cvetovi rdeče detelje.

Pravkar: 1 Pravkar obiskovalcev
Teža
Količina
Ni na zalogi

20Alternativno zamenjajte botanično seno z drugimi vrstani sena trave ali pa jih mešajte skupaj za povečanje apetita pri uživanju obrokov z visokim deležem vlaknin.

Sestavine:
Seno mačjega repa z dodatki treh izmed naslednjih naštetih zelišč (odvisno od časa košnje): kamelice, citronke in hibiskusa, sivke, šipka, navadni gabez, in cvetovi rdeče detelje.
 
Vsebnost:
Surove beljakovine min 8,00 %
Surove maščobe min 1,50 %
Surove vlaknine max 32,00 %
Vlaga max 15,00 %
 
Hranjenje:
 
Navodila za hranjenje:
 
Odraščajoče živali: neomejena količina
Odrasle živali: neomejena količina
 
Botanično seno je lahko vedno na izbiro živalim kot so zajci, morski prašički, činčile, prerijski psi, in drugim rastlinojedim živalim kot alternativa ovseni slami, senu pasjega repa, in senu različnih vrst stoklas (Bromegrass) …Pri čemer »na izbiro« pomeni da mora biti na voljo ves čas!. Če jim zmanjka prvega obroka, jim je potrebno ponuditi še več!. Seno ne smemo uporabljati kot prehranski obrok, ampak kot mentalna spodbuda da se približajo obnašanju glodavcev v naravnem okolju! Seno ovsa je edino, ki ponuja dolgotrajno zabavo pri iskanju hrane, kot v naravnem okolju.
 
Poskušajte ponuditi seno na čimveč možnih načinov za povečanje porabe:
§         Zajci radi glodajo seno v posodi namenjeni stranišču
§         Napolnite kartonski tulec, košarico ali igračo za glodavce s senom in jo postavite na najljubši prostor vašega ljubljenčka
§         Posujte tanko plast sena po tleh kletke in med seno skrijte različne priboljške
§         Namestite nekaj sena povsot kjer se giblje vaš ljubljenček: v zunanjo in notranjo ogrado oz. zajčnik, po kotih v stanovanju, za kavč
§         Požgečkajte svojega ljubljenčka z biljko, in morda se bo zavedel kako okusna je.
 
Kolikšna količina dnevno je primerna?

 
Primerna je neomejena količina na lasno izbiro ljubljenčka. Kar pomeni da mora biti seno na razpolago ves čas! 75% malih glodavcev mora biti seno!
 
Podrobnosti:
 
Seno mačjega repa je izbral že prvi lastnik takratne kmetije John Miller, iz katere je nastalo sedanje podjetje. John Miller je bil po rodu peta generacija, ki se je ukvarjala z pridelavo sena. Njegovo znanje in razumevanje pridelave sena je omogočilo visokokvaliteto le tega. Tudi dan danes je vsaka vrečka sena zapakirana z veliko skrbjo in previdnostjo saj je le tako lahko zagovovljena kvaliteta sena v vsaki vrečki.
 
Mali rastlinojedci, ki jejo seno:
Zajci,
Morksi prašički,
Činčile,
Želve…..
 
Seno trav je za male glodavce absolutno vitalnega pomena. Ne samo za prehrano ampak tudi obogati okolje male živali vsaj z nekaterimi detajli, ki jih najde v naravnem okolju. Kot lasnik in oskrbnik živali je tvoja odgovornost in naloga, da mu ga ponudiš vsak dan brez izjeme.
 
Ponudite svoji živalici Botanično seno vsak dan, skupaj z mešanico sena pasje trave, sena ovsa in Broom hay sena.
 
Ker je seno naravni produkt in vzgojen v popolnoma naravnih pogojih, se lahko v vsaki sezoni precej razlikuje na dotik, po vonju, in okusu. V izogib izbirčnim živalicam jim ponudite čim več različnih vrst travnatega sena. Poizkusite Seno mačjega repa, pasjega repa, Seno ovsa,…
 
Shranjevanje sena:
 
Hranite seno v hladnem in suhem prostoru brez direktne svetlobe, v originalni embalaži.
Dodatno zamrzovanje ali hlajenje ni potrebno. Če se odločite za shranjevanje v drugem zaboju, se prepričajte o zadostni ventilaciji zaboja.
BO15

Podatkovni list

Ustrezno za:
Kunce
Morske prašičke
Podgane in miši
Skakače in hrčke
Činčile

Specifična referenca

ean13
744845401089
Nov

Vašemu ljubljenčku bo morda všeč tudi

Komentarji (0)
Trenutno ni ocen.

Oxbow Botanical Hay 425g

9,97 €