Pogoji poslovanja

Splošni pogoji
Pred uporabo spletne trgovine vas prosimo, da dobro preberete Splošne pogoje poslovanja. Spletna trgovina, namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikov. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine podjetja Uniq4pet so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Upravitelj spletne trgovine
GREIT d.o.o.
Gradež 169a
1311 Turjak

E-mail: info@uniq4pet.eu
Davčni zavezanec: DA
Davčna številka: 22388974

Naslov za osebni prevzem:
Gradež 169a
1311 Turjak 

Uporabniki spletne trgovine
Uporabnik je fizična oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine. V spletno trgovino se lahko uporabnik prijavi samo kot fizična oseba. Za poslovanje s pravnimi osebami, je potrebno kontaktirati. Za kupce, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Prijava
Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Pred uporabo mora obiskovalec potrditi istovetnost vnesenih podatkov tako, da izbere povezavo v e-poštnem sporočilu, ki ga je prejel avtomatično ob registraciji. Po potrditvi obiskovalec postane uporabnik z uporabniškim imenom in geslom, s katerima lahko ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa tudi do svojega računa oziroma pridobi pravico do nakupa. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika, ter poslovni odnos med upraviteljem in uporabnikom.

Cene in veljavnost ponudbe
Vse cene so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku. V kolikor je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bomo o tem obvestili in vam ponudili možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bomo tudi navedli. Izdelka ne bomo prodali po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, v kolikor je bil kupec o nastali napaki pravočasno obveščen. Pridružujemo si pravico, da napako popravimo v roku petih delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike izdelkov so simbolične, ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ažurnost podatkov
Upravitelj se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi, vendar pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. V primeru, da uporabnik spletne trgovine ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko upravitelju napako sporoči preko kontaktnih podatkov. Upravitelj tudi ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne trgovine in nezmožnosti dostopa.

Naročanje
Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroča izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke s potrdilom na gumb Oddaj naročilo vpiše potrebne podatke o plačniku, prejemniku, načinu dostave in načinu plačila. Nato še enkrat pregleda naročilo in ga zaključi z gumbom Zaključi nakup. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kmalu po tem obvestilu prejme uporabnik novo obvestilo, v katerem je navedena potrditev naročila, številka naročila, način plačila, način dostave, informacije o zalogi oziroma dobavljivosti naročenih izdelkov in predviden datum dostave. Uporabniku oziroma kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Moj račun. O morebitni spremembi naročila oziroma preklica, mora kupec o tem obvestiti upravitelja strani, in sicer na e-mail info@uniq4pet.eu, kjer mora navesti številko naročila in datum naročila. V kolikor kupec naročila ne prekliče, se naročeni izdelki v dogovorjenem roku pripravijo in odpošljejo. Kupec na tem koraku znova prejme obvestilo preko elektronske pošte, v katerem je navedena dostavna služba in končni znesek plačila. Naročilo je zaključeno, ko kupec prejme vse naročene izdelke. Pri naročilih nad 500 EUR zahtevamo predplačilo naročenega.

Odstop od nakupa in vračilo blaga
Uporabnik ima pravico, da kupljeno blago vrne, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, in sicer najkasneje v 14 dneh od prejema blaga, na e-mail info@uniq4pet.eu. Kupec mora nato blago vrniti v 14 dneh po pisnem sporočilu. V primeru odstopa od pogodbe mora potrošnik najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago na naslov: GREIT d.o.o. UNIQ4PET, Gradež 169a, 1311 Turjak, Slovenija. Vračilo izdelkov je strošek kupca. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani ter v originalni, nepoškodovani embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa, ki ga prejmete ob prejemu blaga. Kupnino za vrnjene izdelke vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vam vrnemo najkasneje v 30 dneh po prejemu blaga. Sedla se vedno naročajo po naročilu, zato zanje ne velja možnost vračila. Izdelke kupljene v razprodaji ali znižane ni mogoče menjati. Za izdelke, ki so naročeni po naročilu ne upoštevamo Odstopa od nakupa in vračila denarja!

Reklamacije
Kupec lahko blago reklamira, s fotografijami, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali v napačni barvi. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od prejema pošiljke in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek. V primeru reklamacije lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo izdelka ali njegovo popravilo. V slednjem primeru si pridržujemo pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračunamo najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, izdelku zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga svoje stroške in po vnaprejšnjem dogovoru z nami vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili. Pri vračilu Oxbow hrane, sena, Oxbow Poof in ostalih izdelkov ne upoštevamo.

Za reklamacijski postopek in odstop od kupnine in vračilo je potrebno pred pričetkom postopka  nas kontaktirati in poslati fotografije na e-mail info@uniq4pet.eu.

Poškodba artikla pri dostavi
Če vam je naročilo dostavil DPD - Če vam je paket dostavil DPD in ugotovite, da je artikel ali fizična pošiljka poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine. Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov info@dpd.si. Ob prijavi škode bodo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikla, DPD nalepke in pa opis poškodbe.
Če vam je naročilo dostavila Pošta Slovenije - Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sami vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. Ko boste postopek sprožIli sami, to storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete najkasneje v roku 7 dni od prevzema pošiljke na vašo matično Pošto, ki vam je artikel dostavila. Na Pošti je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino.

Način plačila
V spletni trgovini je omogočenih več načinov plačil, in sicer plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu, plačilo po predračunu z bančnim nakazilom na naš transakcijski račun in plačilo prek sistema PayPal. Pri plačilu po povzetju se plačilo izvrši tako, da izročite gotovino dostavljavcu ob prevzemu paketa ali plačate s kreditno/plačilno kartico neposredno DPD kurirju. Pri plačilu prek sistema PayPal vas stran preusmeri na sistem PayPal kjer se opravi plačilo. Pri plačilu po predračunu pa se plačilo izvrši tako, da nakažete znesek naročila na naš transakcijski račun. V kolikor pri oddaji naročila izberete to možnost plačila, boste vse potrebne podatke o poteku plačila prejeli na vaš elektronski naslov. Takoj, ko bo plačilo vidno na našem transakcijskem računu, bomo nadaljevali s postopkomnaročila. V primeru, da plačila ne izvedete, bomo vaše naročilo preklicali. Kupoprodajna pogodba oziroma naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v rubriki Moj račun.

davcna-blagajna-vklopi-razum-zahtevaj-racun.jpg

Rok dobave
Za izdelke na zalogi je rok dobave do 5 delovnih dni. Za izdelke, ki jih ni na zalogi, je rok dobave od 15 delovnih dni po prejetem naročilu. Če je dobavni rok daljši vas o tem obvestimo. O natančnem roku dobave vas bomo obvestili preko elektronske pošte. Naročeni izdelki bodo poslani takoj, ko bodo vsi na zalogi, razen če je bilo dogovorjeno drugače. V primeru bančnega nakazila bodo izdelki poslani, ko prejmemo plačilo na naš transakcijski račun.

Dostava
Naročene izdelke v spletni trgovini, dostavlja DPD ali Pošta Slovenije, večja naročila po dogovoru dostavimo tudi sami. Osebna dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši predvsem v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah. Paket vam lahko dostavijo tudi na vaše delovno mesto. V kolikor dostava ni bila uspešna oziroma ste bili v času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa jih lahko pozneje pokličete in se sami dogovorite za dostavo. Priporočljivo je tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko, na kateri ste vedno dosegljivi, saj vas bodo v primeru, da je paket večjih dimenzij, predhodno poklicali.

Stroški dostave
Stroški dostave se obračunajo pred zaključkom naročila, kjer se izbere tudi način dostave. Za nakupe do 100,00 EUR znašajo stroški dostave po ceniku DPD oziroma Pošte Slovenije, za nakupe nad 100,00 EUR pa je pakiranje in odpošiljanje naročenih izdelkov brezplačno le prek dostavne službe DPD to ne velja za hrano za konje (Pegus). V primerih naročila hrane Pegus ima kupec na voljo osebni prevzem v skladišču ali pa plačljivo osebno dostavo. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo. V kolikor se želite izogniti plačilu te provizije, lahko izberete plačilo po predračunu, dostavo z DPD ali plačilo s PayPal sistemom. V primeru, da naročenega paketa ne boste prevzeli, kljub večkratnim poskusom dostave, vas bomo terjali za stroške neopravljene dostave in vse stroške povezane s tem.

Varovanje osebnih podatkov
Upravitelj spletne trgovine se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Upravitelj bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje obvestil o naročilu, pošiljanje ponudb in računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje upravitelju zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji in morebitni potrditvi nakupa. Vsi podatki, ki jih uporabnik navede, so namenjeni le poslovanju upravitelja, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Na vašo zahtevo bomo v skalu z zakonom vaše podatke trajno izbrisali. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih upravitelj zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Komunikacija
Upravitelj bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se bo uporabnik prijavil na novice in obvestila. V primeru težav oziroma nejasnosti pri uporabi spletne trgovine in morebitnem nakupu izdelkov, si upravitelj pridržuje pravico do stika z uporabnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Oglasna elektronska sporočila bodo jasno in nedvoumno označena. Pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, pa bomo izrecno upoštevali.

Pritožbe
Ker spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, imamo učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko na nas obrnete preko elektronske pošte info@uniq4pet.eu. Po prejemu pritožbe vas bomo najkasneje v petih delovnih dneh obvestili kako dolgo jo bomo obravnavali in vas vseskozi obveščali o poteku postopka. Zavezujemo se tudi, da si bomo prizadevali po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Avtorske pravice
Spletna trgovina in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike izdelkov in grafika ter vsi ostali elementi prikazani v spletni trgovini so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Piškotki
V spletni trgovini Uniq4pet nam je pomembna zasebnost uporabnikov, zato uporabljamo piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov, ampak le piškotke, ki so nujno potrebni za izboljšanje izkušnje v trgovini in izvedbo nakupa. Za boljšo izkušnjo priporočamo uporabo piškotkov.