Na seznam želja (0)

Oxbow Alfalfa 425g

9,97 €
Z DDV

Seno iz lucerne spada med visoko vlakninsko seno vrste stročnic, z vsebnostjo dolgih vlaken podobno kot pri navadnem travnatem senu, vendar z večjim deležem proteinov, kalcija in večjo energijsko vrednostjo. To seno je odlično za mlade in doječe živali, ki potrebujejo bolj hranljivo prehrano.

2
Pravkar: 1 Pravkar obiskovalcev
Teža
Količina
Na zalogi

Sočen okus spodbuja apetit bolnim in šibkim živalim po operaciji. Ko žival odraste, oziroma okreva po operaciji naj bo to seno zamenjano s travnatim senom. Mešanica travnatega sena in lucerne je bogata, dišeča in hranilna prehrana za vašega hišnega ljubljenca!

Hranjenje:
 Za odraščajoče živali (do 6. meseca): neomejena količina. Žival naj ima poleg tega na razpolago tudi travnato seno.
Odrasle živali: občasno, v manjših količinah.
Doječe samice: neomejena količina. Na razpolago naj bo tudi neomejena količina travnatega sena.


Podrobni opis:
Seno lucerne je visko vlakninsko krmilno seno stročnice, zato je večkrat imenovano kot »kralj med krmili«. Od ostalih travnatih zvrsti sena (sena pasje trave, mačjega repa ali različnih vrst stoklas) se razlikuje tako v listih, steblih kot tudi koreninskemu sistemu. Seno lucerne je seno črne detelje, ki po zvrsti spada med stročnice. Po sestavi ima višjo energijsko vrednost, vsebnost proteinov in kalcija, kot travnato seno. Prav zaradi te, drugačne sestave potrebuje baliranje sena posebno pozornost. V podjetju Oxbow izvajajo baliranje ponoči in s tem zagotovijo, da ima seno vedno mehko steblo z neodpadlimi listi.
Seno lucerne podjetja Oxbow ni primerno za prehrano vseh živali. Potrebno ga je uporabiti previdno, samo v določenih okoliščinah. V tem primeru je lahko zelo koristen pripomoček za pravilno uravnoteženo prehrano!
Zaradi sočnega okusa, lahko seno lucerne podjetja Oxbow uporabimo tudi kot spodbujevalec apetita, kadar je žival bolna ali za po operacijsko nego.

Sestavine:100% seno lucerne, Brez konzervansov in dodatkov
Seno vsebuje stebla, liste in deloma klasje
 
Vsebnost:
Surove beljakovine min 16%
Surove maščobe min 1,5%
Surove vlaknine max 32%
Vlaga max 15%
 
Seno lucerne ponudimo odraslim živalim: morskim prašičkom, zajcem, činčilam in prerijskim psom z veliko previdnostjo zaradi visoke vsebnosti beljakovin in kalcija.
Veliko veterinarjev je mnenja, da naj se živali nagnjene k boleznim ledvičnih kamnov, kristalčkov v urinu ali kalcijevih kristalov vedno izognejo prehrani z senom iz lucerne.
 
  • Seno lucerne, je lahko v pomoč živalim, ki morajo pridobiti telesno težo, prav tako tudi za lesk kožuščka.
  • Starejše živali morajo biti hranjene s hrano, ki jim tekne npr. seno lucerne, saj jim s tem izboljšamo kvaliteto življenja.
  • Seno lucerne v manjših količina uporabimo kot spodbujevalec teka pri premalo hranjenih živalih.
  • S senom lucerne hranimo mlade živali: morske prašičke, činčile in zajce do 6 meseca starosti.
  • Po šestem mesecu živali postopoma navadimo na 100% travnatega sena npr: Ovseno slamo (Oat hay), Seno mačjega repa (Timothy hay), Seno pasje trave (Orchard Grass), seno različnih vrst stoklas (Bromegrass) …

Kolikšna je primerna dnevna količina?
 Seno lucerne sme biti dnevno le ena četrtina (25%) celotne dnevne prehrane za odrasle živali, npr. kot priboljšek.
AH15
2 Izdelkov

Podatkovni list

Ustrezno za:
Kunce
Morske prašičke
Podgane in miši
Skakače in hrčke
Činčile

Specifična referenca

ean13
744845401072
Nov

Vašemu ljubljenčku bo morda všeč tudi

Komentarji (0)
Trenutno ni ocen.

Oxbow Alfalfa 425g

9,97 €